Huidproblemen

Acne:
Acne is een probleem dat vaak ontstaat in de puberleeftijd. Ook daarna kan acne nog langer blijven bestaan. Het zelfbeeld kan hierdoor flink aangetast worden. Daardoor vind ik het belangrijk om deze aandoening samen met de klant op te gaan lossen. Bij acne behandel ik niet alleen de huid, maar ga ik samen met de klant ook kijken naar achtergrond, leefstijl en voedingspatroon. Acne is namelijk een aandoening waarbij verschillende factoren een rol spelen. Te agressieve huidproducten, zelf knijpen aan de puistjes, stress, teveel melkproducten en suiker, en te weinig groenten en fruit kunnen de acne verergeren.

Rosacea:
Rosacea is een probleem dat vaak op latere leeftijd ontstaat, en zich uit in roodheid en zichtbare adertjes op de wangen,soms ook een rode neus, met soms puistjes of pukkeltjes. Ook hierbij kan de juiste thuisverzorging, leefwijze en voeding de behandeling in de salon ondersteunen.

Eczeem en psoriasis:
Ook bij eczeem en psorias kan ik samen met de klant kijken wat ze op het gebied van verzachtende crèmes, voeding, voedingssupplementen en leefwijze kunnen doen om de klachten te verminderen.